2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

FSZB: Az USA szakszolgálatai segítik a terroristákat Afganisztánban

Az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Állam terrorszervezet tagjainak Észak-Afganisztánba juttatásához – jelentette ki Szergej Beszeda, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik vezetője.

Beszeda, az FSZB ötödik szolgálatának parancsnoka a Független Államok Közössége (FÁK) hírszerzési vezetőinek 16., hétfői kazanyi tanácskozásán beszélt erről.

“Adatok érkeznek arról, hogy az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Államnak az észak-afganisztáni területekre juttatásához” – mondta az orosz kémfőnök.

Beszeda szerint a cél a terroristák felhasználása a helyzet destabilizálására a FÁK határainál, a későbbiekben pedig Közép-Ázsiában. Úgy vélekedett, hogy már a korai fázisban ki kell mutatni a veszélyes tendenciákat annak érdekében, hogy megvédjék a FÁK-országokat “a külső erők destruktív hatásától”.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója, Szergej Nariskin elnöklete alatt tartott tanácskozáson, amelyen egyebek mellett megvitatták a szaúdi olajlétesítmény elleni dróntámadást is, az azeri, a fehérorosz, az örmény, a kazah, a kirgiz, az üzbég, a tádzsik és a türkmén hírszerző szolgálatok vezetői vesznek részt.

Nariskin egyébként ostobaságnak nevezte azt az amerikai sajtóértesülést, amely szerint az amerikai területen működő orosz diplomáciai képviseletekhez tartozó vidéki objektumokról megfigyelték a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tevékenységét.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS