2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Foci vb: óriási az érdeklődés – gyorsan fogynak a szabad szállodai szobák Moszkvában

A moszkvai szállodai szobák több mint 60%-át lefoglalták a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolók – közölte az orosz főváros polgármesteri hivatalának jelentését a TASzSz hírügynökség kedden.

A futballszurkolók, valamit a FIFA delegáció tisztviselői az esemény időpontjára már lefoglaltak Moszkva 67 000 szállodai szobájából több mint 40 000-et, amely az orosz főváros szállodai szobakapacitásának a 60 százaléka. A szobafoglalások száma szeptemberben ugrott meg jelentősen, amikor a FIFA megkezdte a jegyek értékesítését a mérkőzésekre.

A szurkolók inkább az olcsóbb hoteleket keresik, amelyekben már alig maradt szabad szoba a városközpontban. A legtöbb ilyen olcsóbb szobát nem csak lefoglalták, de előre ki is fizették a drukkerek – derült ki a polgármesteri hivatal honlapján közzétett jelentésből.

A külföldi szurkolók aránya még változhat a decemberi sorsolást követően, de a legtöbb külföldi Moszkvát választja fő helyszínként, ahonnan a többi rendező városba utazik majd.

Mi lesz ha elfogynak a szabad szobák?

Amennyiben teljesen elfogynak az olcsóbb kategóriájú szobák, a szurkolók a Moszkva közelében fekvő elővárosokban, mint Krasznogorszk, Ogyincovo, Khimki, Lobnya vagy Zvenyigorodban is foglalhatnak szállást. A hivatal jelentése arra is kitér, hogy az ilyen nagy sportesemények alkalmával a szállodai szobák hiányának ellensúlyozására a folyami szállodahajókat is használhatnak.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...
spot_img

Videó