2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Financial Times: a Nyugat kudarcot vallott az Oroszország elszigetelésére tett kísérletében

Edward Luce, a Financial Times brit rovatvezetője cikkében azt írta, hogy az Oroszország elszigetelésére irányuló nyugati erőfeszítések kudarcot vallanak, mert nem veszik figyelembe a világközösség többi részének érdekeit.

Szerinte Oroszország ukrajnai különleges katonai művelete “felveti a többpólusú világ igényét”. A szerző úgy véli, hogy a nem nyugati világ nagy része “stratégiai autonómiára vágyik”.

“Nem hibáztathatjuk az olyan országokat, mint India és Brazília, amiért kedvezményesen vásárolnak orosz olajat. Azon sem szabad meglepődnünk, hogy rengetegen hajlandóak orosz gabonát vásárolni” – mutatott rá Luce.

Megjegyezte, hogy Kína és India segít alternatív fizetési rendszerek és szállítási útvonalak létrehozásában az orosz áruk számára, és megakadályozza a nyugati országok azon kísérleteit, hogy “kizárják Oroszországot a multilaterális rendszerből”.

Korábban a The Wall Street Journal cikkírója, Jinju Li annak a véleményének adott hangot, hogy az Oroszországgal szembeni egységes amerikai és európai front az üzemanyagválság és a magas gázárak miatt szétesőben van.

Az orosz fegyveres erők különleges művelete jelenleg is zajlik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én jelentette be annak elindítását. Az elnök szerint a katonai akció célja a szomszédos ország demilitarizálása és nácimentesítése.

A művelet végrehajtásáról szóló döntés újabb szankciókat váltott ki Oroszország ellen az Egyesült Államok és szövetségesei részéről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...