2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

A G7-ek szerint nem a szankciók miatt van globális élelmezési válság

A G7-ek külügyminiszterei az Európai Unió főképviselőjével együtt azzal vádolták Oroszországot, hogy az ukrajnai háború miatt súlyosbítja az élelmezési bizonytalanságot.

Az Egyesült Államokat, Kanadát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt és Nagy-Britanniát képviselő diplomaták pénteken tagadták, hogy az oroszellenes szankciók hatással lennének a globális élelmiszerválságra.

“A G7-ek valamennyi szankciója tartalmaz mentességeket, hogy az orosz élelmiszerek és mezőgazdasági termékek eljuthassanak a globális piacokra” – áll a közös nyilatkozatukban.

A Hetek csoportja felszólította Moszkvát, hogy “hagyjon fel a támadásokkal és fenyegető akciókkal, és oldja fel az ukrajnai fekete-tengeri kikötők élelmiszer-export számára történő lezárását”. Kifejezték továbbá támogatásukat az ENSZ azon erőfeszítései iránt, amelyek célja a fekete-tengeri útvonal újbóli megnyitása a gabona számára, valamint “az Európai Bizottság cselekvési terve az EU-Ukrajna szolidaritási útvonalakról a gabona közúti, vasúti és uszályos szállítására a világpiacokra, amelyhez a G7-országok aktívan hozzájárulnak”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...