2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Felmérés: az oroszok 80,6%-a bízik Vlagyimir Putyinban

Az orosz állampolgárok Vlagyimir Putyin elnökbe vetett bizalmának aránya 0,3%-kal csökkent és 80,6%-on állt – közölte az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ, amely az október 10. és 16. között 1600, 18 év feletti válaszadó körében végzett felmérés eredményeit tette közzé.

“A Putyinba vetett bizalomra vonatkozó kérdésre a válaszadók 80,6%-a válaszolt pozitívan (-0,3%), az orosz elnök munkájának helyeslése 77% volt (+1,4%)” – jegyezték meg a közvélemény-kutatók.

A miniszterelnök és az orosz kormány iránti bizalom 52,6 % (+1,8 %), illetve 52 % (+2,2 %) volt” – hangsúlyozták. Mihail Misusztyin miniszterelnökben a megkérdezettek 62,8%-a bízott (+0,4%).

A felmérésben megkérdezték a különböző parlamenti frakciók vezetői iránt is bizalmat is. Az Oroszországi Kommunista Párt vezetőjében, Gennagyij Zjuganovban a megkérdezettek 34,7%-a bízott, Szergej Mironov, az Egy igazságos Oroszországért – Az igazságért párt vezetője 31,9%-ot kapott (-1,2%), Leonyid Szluckij, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt vezetője 17,6%-ot (-0,7%), Alekszej Necsajev, Az Új Emberek párt vezetője pedig 8,5%-ot (-3,4%).

A felmérésből az is kiderült, hogy az Egységes Oroszország párt támogatottsága 41%-os volt, a kommunistákat továbbra is 10,1% támogatta. A liberálisokat 8,2%-ot (-0,9%), az Igazságos Oroszország – Az Igazságért 5,8%-ot (+0,5%), Az Új Nép párt pedig 5,8%-ot (+0,5%) kapott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...