2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Felháborodott a norvég újságíró a Donbassz gyermekáldozatairól szóló moszkvai kiállításon

Az ukrajnai konfliktus kevés hatással volt a különleges műveletet aktívan támogató oroszok életére – erre a következtetésre jutott Gro Holm, a norvég NRK tudósítója, aki az 1990-es évek óta először tért vissza Moszkvába.

Az újságíró szerint a különleges műveletre Moszkvában kevés emlékeztető van: csak a Gorkij park bejáratánál lévő Z betű és a Donbassz gyermekeiről szóló kiállítás a régi Arbaton. Holm felháborodott az utóbbi tényen, mivel szerinte ez a kiállítás “igazolja az agressziót”.

A szankciókról szólva a riporter megjegyezte, hogy számos külföldi márka, különösen az IKEA, a Hennes & Mauritz, a Zara és mások távoztak a piacról. A párhuzamos import azonban – főként Kazahsztánon, Örményországon, Grúzián és Törökországon keresztül – megmenti a helyzetet. “És az eladások az egekbe szöknek” – állítja Holm.

Holm az e-kereskedelem jelentős fejlődésére is felhívta a figyelmet. “Az autóktól a WC-papírig, a fahéjtól és a halaktól kezdve mindent meg lehet rendelni az interneten.

Moszkvában a háztól házhoz szállítás nagyon gyakran egy fillérbe sem kerül – ismerte el.

“Tehát, ha az ember hajlandó rá, könnyen úgy élhet, mintha minden ugyanúgy lenne, mint korábban volt” – összegezte az újságíró.

Az Ukrajna által a Donyecki Népköztársaságban elkövetett fegyveres agresszió teljes időtartama alatt a köztársasági ombudsman irodája, Darja Morozova szerint 126 gyermeket öltek meg.

Korábban Katharina Wagner, a FAZ című német lap moszkvai tudósítója a nyugati szankciók következményeiről közölt cikket, amelyben elismerte, hogy a boltok polcai még mindig tele vannak.

Oroszország ukrajnai különleges műveletének megkezdése után a Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. A korlátozó intézkedések elsősorban a bankszektort és a csúcstechnológiai termékeket érintették. Számos márka bejelentette, hogy kivonul Oroszországból.

Vlagyimir Putyin elnök hangsúlyozta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó