2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Felfüggesztették a krími tatár medzslisz működését

Felfüggesztette a helyi tatárok medzsliszének (önkormányzati és képviseleti közhasznú egyesületének), működését Natalja Poklonszkaja krími ügyész szerdán, döntését az orosz szövetségi törvények megsértésének megakadályozásával indokolva.

Az Oroszországgal két éve újraegyesült félsziget ügyésze szerint a medzslisz bizonyítottan megsértette a szélsőséges tevékenység elleni törvény rendelkezéseit. A közegyesületet Polonszkaja eltiltotta a médiában való megjelenéstől, nyilvános rendezvények megtartásától, a bankszámla-vezetéstől és minden egyéb tevékenységtől.

A Krími Köztársaság legfelsőbb bírósága jelenleg a medzslisz szélsőséges szervezetté nyilvánítását és betiltását mérlegeli. A felfüggesztés érvénye az ítélethozatalig tart. Dzsemil Temisev, a medzslisz jogi képviselője közölte, hogy a testület fellebbezni fog a határozat ellen. A medzslisz több nacionalista képviselője 2015-ben kulcsszerepet játszott az Ukrajna és a Krím félsziget közötti áramvezeték elvágásában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.