2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Fehér zászlóval jött ki az Azovsztalból az ukrán katonák egy kisebb csoportja

Ukrán katonák egy csoportja fehér zászlóval hagyta el Azovsztalt – közölte a Donyecki Népköztársaság (DNR) népi milícia Vosztok zászlóaljának parancsnoka, Alekszandr Hodakovszkij a Telegramon.

A tájékoztatás szerint 10 ukrán fegyveres hagyta el fehér zászlóval az acélmű területét, akiket a népi milícia őrizetbe vett.

Amint megjelennek a felvételek, azonnal közöljük.

Korábban Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes közölte, hogy az ukrán kormányzat tárgyalásokat folytat az orosz féllel a mariupoli Azovsztal üzem területén tartózkodó, súlyosan sérült ukrán katonák kimenekítéséről.

Korábban Oroszország többször felajánlotta, az ukrán fegyvereseknek, hogy tegyék le a fegyvert és a nemzetközi jog szerint biztosítják a sérültek ellátását is. Orosz beszámolók szerint a megadás lehetőségét kijevi utasításra tagadják meg az Azov neonáci alakulat fegyveresei. Azokat akik meg akarták adni magukat, megölték.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...