2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva
Array

Etnikai feszültségek le, patriotizmus fel – Oroszország

A Szocsiban rendezett olimpiai játékok és Oroszország Krímmel való újraegyesülése óriási szerepet játszott a patrióta hangulat emelkedésében az országban, mondja az elnöki adminisztráció vezetője.

A diadalmas Szocsi olimpiai játékok és a Krímmel való újraegyesülés hatalmas lökést adott a patrióta hangulat emelkedésének az Oroszországi Föderációban és ezzel párhuzamosan jelentősen csökkentette az etnikumok közti feszültséget – mondta el Magomedsalam Magomedov, az orosz elnöki adminisztráció vezetője szerdán.

“Ebben az évben radikális csökkenését látjuk az etnikai feszültségeknek az országban” – mondta el Magomedsalam Magomedov. “Ez (Sochi és Krím) csakugyan egy óriási szerepet játszik a patrióta hangulat emelkedésében az országban és természetesen egy nagyra értékelt nemzeti vezető, az elnök a fő faktora az emberek egyesülésének Oroszországban” – mondta el.

Magomedsalam Magomedov, aki egyben az ügyvezető titkára az Etnika Kapcsolatok Tanácsának, kifejezte aggodalmát amiatt, hogy “vannak külföldi kísérletek az etnikai konfliktusok mesterséges kiváltására”.

Az oroszok támogatják Putyin ukrajnai politikáját:

A választók több mint 2\3-a támogatja Putyin ukrajnai politikáját a közvélemény-kutatások alapján.

a, 63%-ban a válaszadók azt vallják ,hogy Putyin politikája hozzájárult a béke létrejöttéhez a szomszédos államban, írja a WCIOM közvélemény-kutató cég szerdai jelentésében.

b,47% szerint Putyin fő célja volt a béke elérése Ukrajnában, beleértve a háború- szaggatta DONBASS régiót.

c, 9% szerint Putyin felszólalásai fokozták a feszültséget, 18 % szerint a felszólalásainak nem volt hatása az eseményekre.

d, 36% szerint Putyin kívül akarta tartani a NATO-t Ukrajnából

e, 33% szerint az elnök missziója volt megvédeni az orosz-ajkú kisebbséget Kelet-Ukrajnában

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó