2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Észt külügy a Nyugatnak: nem kell tartani Oroszország fenyegetéseitől

Urmas Reinsalu észt külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában arra szólította fel Ukrajna szövetségeseit, hogy ne féljenek Oroszország vörös vonalakra vonatkozó figyelmeztetéseitől.

Így reagált Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szavaira, aki szerint az Egyesült Államok és NATO-partnerei azzal, hogy továbbra is felfegyverzik Ukrajnát, nagyon közel kerültek a vörös vonalhoz.

“Nem kell félnünk. Mi történhet még? <…> Az emberiség és a saját biztonságunk érdekében Európának cselekednie kell” – mondta Reinsalu.

Hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak növelnie kell a kijevi rezsimnek nyújtott támogatást, és át kell adnia a légvédelmi eszközöket, “különösen a tél beállta előtt”.

Egy nappal korábban Volodimir Zelenszkij arra kérte a G7 vezetőit, hogy szállítsák Kijevnek a legújabb légvédelmi rendszereket az Oroszországból érkező rakétatámadások kivédésére.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az ilyen segítség csak meghosszabbítaná és fájdalmasabbá tenné a konfliktust Ukrajna számára, de nem változtatna a katonai különleges művelet céljain.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...