2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Ukrajnába küldött energetikai eszköztámogatást a Mol

Elindult a Mol-csoport százhalombattai Dunai Finomítójától az az eszköztámogatási szállítmány, amelyet a vállalat az ukrán energetikai szektor megsegítésére állított össze; most 135 ezer eurónak megfelelő eszköztámogatást küldtek a háború sújtotta országba – közölte az olajipari vállalat az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint Mol egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva eddig 290 ezer euró értékű eszközt ajánlott fel. Az eszközök a kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát, az ukrán energia-infrastruktúra működőképességét, ezáltal Ukrajna ellátásbiztonságát is segítik.

A mostani szállítmányban, amelyet jórészt a vállalat kutatás-termelés üzletága gyűjtött össze, helyet kaptak többek között rendszerüzemeltetéshez és javításhoz szükséges eszközök, csővezetékek, terepmunkához vasanyagok és nyomásmérők, valamint villamoshálózat építéséhez és javításához szükséges elemek is – közölték.

A Mol-csoport támogatása egy nemzetközi iparági összefogás része, amelyet az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága (DG ENER), az Európai Bizottság Vészhelyzeti Válasz Koordinációs Központja (ERCC) és az Energiaközösség Titkársága (ECS) hívott életre, együttműködésben az ukrán energiaminisztériummal. A Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) már ez év márciusában, közvetlenül a háború kitörése után, az elsők között csatlakozott az együttműködéshez. A kezdeményezés célja, hogy enyhítse a háború miatt keletkezett károkat és támogassa az ukrán energetikai hálózat zavartalan és biztonságos működését.

A programban részt vevők az ukrán energiaügyi minisztériumtól rendszeres és pontos tájékoztatást kaphatnak a hálózat fenntartásához éppen szükséges eszközökről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...