2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

Észt kormányfő: sok politikus csak a nyilvánosság kedvéért utazik Kijevbe

Észtország miniszterelnöke, Kaja Kallas ragaszkodott ahhoz, hogy sokat segít Ukrajnának az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette, és nincs szüksége arra, hogy Kijevbe utazzon, hogy ezt bizonyítsa.

A Postimees honlapnak adott hétfői interjújában Kallasnak azt a kérdést tették fel, hogy miért nem követte Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia vezetőinek példáját, akik meglátogatták Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Kijevben.

“Úgy gondolom, hogy sokat teszek Ukrajna érdekében. Nem kell semmit sem bizonyítanom azzal, hogy egy katonai gócpontba utazzak, azért hogy ismét megjelenjek a híradásokban” – válaszolta.

A hivatalos látogatások helyett “többet fog elérni azzal, hogy beszél a főbb szövetségesekkel, és meggyőzi őket”, hogy növeljék a Kijevnek nyújtott támogatást – mondta a miniszterelnök.

“És az ukránok ezt nagyon jól tudják. Ők maguk mondják, hogy vannak emberek, akik csak azért jönnek hozzájuk, hogy képeket készítsenek a közösségi médiának” – jegyezte meg Kalas.

Észtország a jelenleg is tartó konfliktus során erőteljesen támogatta Ukrajnát, 250 millió euró értékben biztosítva Kijevnek fegyvereket, köztük Javelin páncéltörő rakétarendszereket, tarackokat, aknákat, gránátvetőket, aknavetőket és lőszert.

Hétfőn Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország lezárta határait az orosz utazók előtt, válaszul Moszkva katonai műveletére. Tallinn teljes vízumtilalmat követelt az oroszok számára az EU-ban, de Brüsszel tartózkodott az intézkedés bevezetésétől.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...