2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Erdogan szerint Putyin augusztusban Törökországba látogat

Recep Tayyip Erdogan török elnök arra számít, hogy orosz kollégája, Vlagyimir Putyin augusztusban Törökországba látogat – közölte Erdogan szombaton.

“Tegnap találkoztunk Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Isztambulban. Remélem, hogy augusztusban találkozom Putyinnal” – mondta Erdogan az északkeleti Bajburt városában tartott nagygyűlésen, amelyet a TRT televíziós csatorna közvetített.

A Zelenszkijjel folytatott megbeszélése után Erdogan azt is bejelentette, hogy Putyin látogatást tehet Törökországban.

Arra a kérdésre, hogy készül-e egy ilyen elnöki látogatás, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombaton a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz és a török vezető találkozója lehetséges, de pontos időpontokat még nem tűztek ki.

Erdogan szerint Törökország az ukrajnai különleges katonai művelet kezdete óta kiegyensúlyozott politikát folytat, párbeszédet folytat mind Moszkvával, mind Kijevvel, és intézkedéseket tesz a konfliktus gazdaságára gyakorolt hatásának minimalizálására.

“Az Oroszország és Ukrajna közötti háború kezdete óta tisztességes és kiegyensúlyozott álláspontot képviseltünk. Nem hagytuk, hogy az úgynevezett háborús lobbi felhasználja ellenállásunkat arra, hogy tűzbe vessenek minket” – mondta a török elnök.

Erdogan és Zelenszkij pénteken Isztambulban tárgyaltak. A legfontosabb témák között szerepelt a két ország álláspontjának összehangolása a vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt, biztonsági garanciák Ukrajna számára, a gabonaüzlet és a vállalatok közötti védelmi együttműködés.

Erdogan: Ukrajna megérdemli a NATO-tagságot

A Kreml korábban közölte, hogy szorosan figyelemmel fogja kísérni az isztambuli tárgyalások eredményét, és nem zárta ki Putyin és Erdogan találkozóját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó