2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Erdogan: együttműködöm Oroszországgal, nincs okom, hogy ne bízzak bennük

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy együttműködik Oroszországgal, és ugyanúgy megbízik benne, mint a Nyugatban.

“Nincs okom arra, hogy ne bízzak bennük (Oroszországban). Ahogy a Nyugat megbízható, úgy Oroszország is megbízható. Az elmúlt 50 évben az Európai Unió küszöbén álltunk, és jelenleg nem kevésbé bízom Oroszországban, mint a Nyugatban” – mondta a török vezető a PBS által sugárzott interjúban.

“A földgázszállításaim fele Oroszországból érkezik, ami a szolidaritásunk jele. Közös lépéseket teszünk előre, és a védelmi iparban is együttműködünk. Mindezt Oroszországgal együtt tudjuk megtenni” – tette hozzá a török elnök.

Elmondása szerint Ankara és az EU-tagországok álláspontja eltér Oroszországgal kapcsolatban.

“Oroszország az egyik legközelebbi szomszédunk. És közös a történelmünk” – jegyezte meg Erdogan.

Szerinte az ukrajnai konfliktus “még sokáig fog tartani”. Ennek ellenére Törökország reméli, hogy “minél hamarabb véget ér” – tette hozzá az elnök. Erdogan azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva “valóban kitart a konfliktus mielőbbi befejezésének” álláspontja mellett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó