2022, december 1.
4.4 C
Budapest
-13.2 C
Moszkva

Erdogan: az USA és a Nyugat féktelenül támadja Oroszországot

Oroszország ellenáll a nyugati támadásoknak – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az Üzbegisztánból hazatérő repülőgépen újságíróknak.

“Oroszország nem egy átlagos állam, hanem egy erős állam. Természetesen a Nyugat, élén az USA-val, szinte féktelenül támadja Oroszországot. Mindezzel szemben Oroszország természetesen ellenáll” – mondta.

Erdogan szerint Törökország a maga részéről megpróbálja kitalálni, hogyan lehetne “megnyitni a béke folyosóját”.

“Úgy gondoljuk, hogy a párbeszédtől a béke felé vezető út lehet a legjobb” – tette hozzá.

A török vezető elmondta, hogy a következő két-három napban tárgyalásokat kíván folytatni orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, hogy megtudja, milyen lépéseket tervez Oroszország ebben az irányban. Ezenkívül Erdogan Volodimir Zelenszkijjel is tárgyalni fog.

“Meg fogjuk keresni a módját, hogy lássuk, ez a közvetítés elvezet-e a békéhez” – zárta.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

A Kreml többször megjegyezte, hogy a különleges művelet akkor fejeződik be, ha minden célját elérte. Ugyanakkor Moszkva hajlandó volt béketárgyalásokat folytatni Kijevvel, de mivel az ukrán hatóságok maguk tiltották meg a tárgyalásokat, a párbeszéd most már lehetetlen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...