2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Engedélyezték egy újabb 400 méteres felhőkarcoló megépítését Moszkvában

Moszkva Építészeti Tanácsa zöld utat adott egy olyan projektnek, amely egy új felhőkarcoló építésére irányul a Bagration-híd közelében, az orosz főváros Nemzetközi Üzleti Központjának területén, közismertebb nevén Moszkva-City kerületben.

A döntést szerdán jelentette be Szergej Kuznyecov, a város főépítésze, aki szerint a tervezett 400 méter magas épület teljesen megfelel a város azon kezdeményezésének, hogy Moszkvában a magasépületek új generációját hozzák létre.

“Olyan új formákat keresünk, amelyeknek tagadhatatlanul van folytonossága is” – mondta Kuznyecov az Építészeti Tanács ülésén, hozzátéve, hogy a várostervezők azt szeretnék, ha ezek az épületek jellegzetes moszkvai stílust képviselnének, ötvözve a modern és a releváns építészetet.

Az épület, amely a “Paletta” projeknevet viseli, amíg hivatalos elnevezést nem kap, elkészülte után Moszkva egyik legmagasabb felhőkarcolója lesz, megelőzve leendő szomszédját, a 373 méteres Föderációs Tornyot.

Elmarad azonban a jelenleg is épülő 442 méteres Egyes Torony és az Osztankinói Televízió torony mögött, amely Európa legmagasabb szabadon álló építményének számít, és 540 méterével a világ 12. legmagasabb épülete.

Szergej Csoba, a projektet kidolgozó cég iroda vezetője szerint a 80 emeletes épület “dinamikusan összetett” szerkezetű lesz. A többi moszkvai felhőkarcoló hagyományát követi majd, amelyek “masszív, többlépcsős térfogattal” rendelkeznek, és az épület teteje felé vékonyodnak. A felhőkarcoló különböző szögekből nézve is különböző profilú lesz – mondta Csoba.

A Moszkva-City már elkészült felhőkarcolói

Azt is elárulta, hogy a torony belső területe 196 000 négyzetméter lesz, és egy multifunkcionális komplexumnak ad majd otthont kiskereskedelmi létesítményekkel, irodákkal, fitneszközpontokkal és kávézókkal.

A projekt várhatóan 2030-ra készül el.

A Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központ vagy más néven a Moszkva-City egy 600 ezer négyzetméteres terület az orosz főváros nyugati részén, a Moszkva folyó Presznyenszkaja rakpartján. A komplexumban található Európa öt legmagasabb felhőkarcolója.

A Moszkva-City felhőkarcolói a Vörös térről fotózva

A projektet először 1991-ben tervezték a moszkvai kormány megbízásából, és a fejlesztés az elmúlt 10 évben nagy lendületet vett, amikor magánbefektetők dollármilliárdokat injektáltak a projektbe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...