2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Putyin: az ukrajnai katonai művelet hosszabb ideig folytatódhat

Az ukrajnai katonai művelet még egy ideig folytatódhat – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Civil Társadalmi és Emberi Jogi Tanács ülésén. A februárban eszkalálódott ellenségeskedések időtartamára vonatkozó kérdésre válaszolva Putyin azt mondta, hogy minden cél elérése időbe telik, de rámutatott több, már elért jelentős eredményre.

“Természetesen ez egy hosszadalmas folyamat lehet” – mondta Putyin, rámutatva, hogy a konfliktus valójában 2014-ben kezdődött, amikor az Egyesült Államok támogatta a kijevi nacionalista puccsot.

Kifejtette, hogy Moszkvának nem maradt más választása, mint februárban beavatkozni, hogy megvédje a donyecki és luganszki Donbassz köztársaságokat – amelyek azóta megszavazták, hogy csatlakozzanak Oroszországhoz, valamint Herszon és Zaporozsje régiók nagy részét.

“Ezek az új területek jelentős nyereséget jelentenek Oroszország számára” – mondta az elnök.

“Már Nagy Péter is igyekezett hozzáférni az Azovi-tengerhez, és ez most az Oroszországi Föderáció belső tengere”.

“A legfontosabb, hogy az ott élő emberek népszavazáson megmutatták, hogy Oroszországhoz akarnak tartozni, és a mi világunk részének érzik magukat” – mondta Putyin.

“Most már velünk vannak, milliók, és ez a legnagyobb eredmény”.

Putyin azt is mondta, hogy “nincs értelme” további mozgósítási intézkedésekről tárgyalni, mivel a hadsereg sorainak feltöltésére behívott több mint 300 ezer tartalékos teljesen elegendő. Sőt, az évek óta harcoló donbasziak közül néhányan éppen most vonulnak vissza, hogy befejezhessék tanulmányaikat.

Az orosz elnök azt is elárulta, hogy a katonai művelet ellen most tiltakozó nyugat-európai vezetők “elhallgatnak”, amikor emlékezteti őket, hogy országaiknak 2014 óta garantálniuk kellett volna az ukrajnai békefolyamatot.

Franciaország és Németország tárgyalt a Majdan zavargásának békés befejezéséről, közvetlenül azelőtt, hogy az Egyesült Államok által támogatott nacionalisták erőszakosan átvették volna a hatalmat abban az évben februárban.

Párizs és Berlin később Minszkben tárgyalt a Kijev és a Donbassz köztársaságok közötti tűzszünetről, de semmit sem tettek annak fenntartása vagy előmozdítása érdekében.

Az év elején Petro Porosenko volt ukrán elnök nyíltan elismerte, hogy a tűzszünet taktika volt, hogy időt nyerjen, hogy Kijev hadsereget állíthasson fel a katonai megoldáshoz.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó