2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Engedélyezi a férfi alkalmazottaknak a szoknya viselését az egyik nagy légitársaság

Annak érdekében, hogy “a legbefogadóbb légitársasággá váljon az égbolton”, a brit Virgin Atlantic szerdán eltörölte azokat a szabályokat, amelyek szerint a személyzetének nemenként meghatározott egyenruhát kell viselnie. Ez azt jelenti, hogy a férfi személyzet mostantól vörös szoknyaruhában járhat munkába.

A Richard Branson milliárdos tulajdonában lévő vállalat bejelentette, hogy frissíti a nemi identitással kapcsolatos irányelveit, hogy “az egyéniséget támogassa”, és lehetővé tegye alkalmazottai számára, hogy olyan ruházatot viseljenek, amely “kifejezi azt, ahogyan azonosulnak”.

A légitársaság sajtóközleménye szerint a személyzet ezentúl szabadon választhat bármilyen, a vállalat által jóváhagyott egyenruhát, “nemtől, nemi identitástól vagy nemi kifejezésmódtól függetlenül”. Az egyenruhákat Dame Vivienne Westwood brit tervezőnő készítette a Virgin számára.

A frissített irányelvek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy mind a Virgin Atlantic személyzete, mind az utasok névmásjelvényt viseljenek, hogy biztosítsák, hogy nemi identitásuk figyelembevételével szólítsák meg őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Virgin Atlantic (@virginatlantic) által megosztott bejegyzés

A légitársaság jegyértékesítési rendszerei lehetővé teszik továbbá, hogy az útlevélben nemsemleges jelöléssel rendelkező személyek “U” vagy “X” nemi kódot használhassanak a foglalásukban, valamint a nemsemleges “Mx” megnevezést. Ez a funkció azonban csak néhány országban, köztük az Egyesült Államokban, Indiában és Pakisztánban érhető el.

Ezen kívül a Virgin Atlantic frissítette a “transz befogadási irányelveit”, feljogosítva e közösség tagjait a nemi átalakulással kapcsolatos orvosi kezelésekre, valamint lehetővé téve számukra az öltözködési és zuhanyzási lehetőségek megválasztását.

A lépést azonban a nyilvánosság egyes tagjai kritikával fogadták, akik ellentmondásosnak tartják a döntést, vagy akár “őrületnek” is tekintik.

A Virgin Atlantic szabályzatának módosítására azt követően került sor, hogy a nagy amerikai légitársaságok júliusban megállapodtak abban, hogy 2024-ig frissítik rendszereiket, hogy az ügyfelek “X” nemi megjelöléssel is vásárolhassanak jegyet, ami azt jelenti, hogy az utas sem férfinak, sem nőnek nem tekinti magát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...