2023, március 21.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva
Array

Először közöltek képet az új orosz Armata harckocsiról

Először közölt fotót az új fejlesztésű orosz T-14 Armata harckocsiról honlapján az orosz védelmi minisztérium – jelentette kedden a RIA Novosztyi állami hírügynökség. Ezt a tankot szánják az orosz szárazföldi haderő fő harckocsijának. A védelmi tárca abból az alkalomból adott közre képeket róla, hogy a május 9-i győzelem napi parádén Moszkvában ezt az új technikát is felvonultatják.

Az orosz sajtó 2012 elején számolt be arról, hogy Oroszország 2013-ra kifejleszti új, Armata típusú harckocsijának mintapéldányát, két évre rá pedig megkezdődik a sorozatgyártás és hadrendbe állítás. Az Uralvagonzavod vállalat által kifejlesztett harckocsiról annyit tudni, hogy merőben új taktikai-műszaki adottságai vannak, elődeihez képest más benne a harckocsizók elhelyezése és fejlettebb a lőszeradagolás.

Az Armata automatikus lőszeradagolójában 32 különféle rendeltetésű lövedék fér el, és haladás közben is tud tüzelni. Az orosz honvédelmi minisztérium honlapja szerint tíz T-14-es harckocsit láthat majd a közönség a második világháborús győzelem 70. évfordulója alkalmából tartandó moszkvai katonai parádén, amelyen 15 ezer ember vonul fel, 190 katonai jármű és 150 harci repülőgép lesz látható.

152 mm

A védelmi tárca interaktív honlapján megtekinthető, hogy május 9-én Oroszország mely városaiban milyen harci technika vonul fel. A Stern német magazin korábban azt írta, hogy az Armata az orosz hadiipar első nagy megvalósult fejlesztése a Szovjetunió szétesése óta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó