2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Elhagyta Ogyessza kikötőjét az első gabonát szállító hajó (videó)

Az első gabonát szállító hajó elindult egy ukrán kikötőből – írja a RIA Novosztyi a CNN Türk-re hivatkozva. “A hajó elhagyta Ogyessza kikötőjét” – közölték.

A török védelmi minisztérium szerint a kukoricaszállítmányt Libanonba szánták.

Oroszország, Ukrajna, Törökország és az ENSZ képviselői július 22-én megállapodást írtak alá az orosz termékek és az ukrán gabona kivitelére vonatkozó korlátozások feloldásáról.

Az ENSZ főtitkárhelyettese és az Afrikai Gazdasági Bizottság ügyvezető titkára, Vera Songwe szerint a “termékmegállapodás” végrehajtása lehetővé teszi 23 millió tonna ukrán gabona világpiacra történő szállítását.

Az ENSZ többször is kijelentette, hogy a gabonahiány miatt élelmiszerválság fenyeget. A Nyugat a maga részéről Oroszországot vádolta azzal, hogy az Ukrajnából származó gabona nem jut el a világpiacokra. Moszkva kategorikusan tagadta ezeket a vádakat. Később kiderült, hogy az ukrán hadsereg gabonát gyújtott fel Mariupol kikötőjében, és a Fekete-tenger vizének egy részét is aláaknázták.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...