2022, november 27.
4.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

Orosz delegáció érkezett Isztambulba a gabonáról szóló tárgyalásokra

Egy orosz küldöttség érkezett Isztambulba, hogy Törökország, Ukrajna és az ENSZ képviselőivel tárgyaljon a gabonakérdésről – közölte a RIA Novosztyi egyik diplomáciai forrása. A találkozó pontos helyszínét nem volt hajlandó elárulni.

Az újságírók kora reggel óta gyülekeznek a város főutcáin, de szigorúan figyelmeztették őket, hogy tilos bármilyen felvétel készítése. A török védelmi minisztérium azt ígéri, hogy minden információt közölni fog.

A diplomáciai forrás a RIA Novosztyinak elmondta, hogy nagy a remény arra, hogy a felek konszenzusra jutnak. A tárgyalások várhatóan moszkvai idő szerint 14 órakor kezdődnek.

Az ENSZ többször is azt állította, hogy a gabonahiány miatt élelmiszerválság fenyeget, a Nyugat és a kijevi hatóságok pedig azzal vádolják Oroszországot, hogy blokád alá veszi a fekete-tengeri kikötőket. Moszkva ezt kategorikusan tagadja, és rámutat, hogy Kijev maga is számos akadályt gördített az export elé: a Mariupol kikötőjében feltárt gabonagyújtogatások mellett az ukrán csapatok elaknásították a Fekete-tenger vizeit.

Vlagyimir Putyin a maga részéről hangsúlyozta, hogy Oroszország nem akadályozza a gabonaexportot, és ha Ukrajna megtisztítja a kikötőket az aknáktól, akkor a gabonát szállító hajók gond nélkül el tudnak majd indulni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...