2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Elektronikai berendezéseket loptak el az Oroszországnak épített francia Mistral-ról

Az Itar Tass hírügynökség szerint 2 számítógépes merevlemez, egy számítógép alaplap és egy grafikus video-kártya tűnt el.

 

 

Elektronikus berendezéseket loptak el az elő Mistral helikopterhordozó deszant hajóról amit Franciaország épített az oroszok számára – jelentették francia hírügynökségek pénteken.

Az franciaországi orosz követség se nem erősítette meg se nem tagadta le a jelentéseket az állítólagos lopásról a Saint-Nazaire-ben álló át nem adott hadihajóval kapcsolatban. “Jelenleg nincs ilyen adatunk” – mondták a Tass hírügynökségnek.

 

Egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot: A Le Point magazin írja, hogy Vlagyivosztok nevű hajó fedélzetén történt ilyen lopás, de a Agence France Presse azt írja, hogy ez a lopás nem a Vlagyivosztokon, hanem az épülőben lévő másik hajón, a Sevastopol-on történt.

 

Az Agence France Presse azt írja, hogy 2 számítógépes merevlemezzel, egy alaplappal és egy grafikus video-kártával lett szegényebb a hajó, plusz eltűnt a helikopter-hordozó kommunikációs manager rendszer szoftvere is. Mindezen eltűnt dolgok a francia sereg és a Thales technológiai vállalat által lettek gyártva és installálva a hajóra.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...