2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Egy volt ukrán képviselő szerint Zelenszkij brit állampolgárságot szerzett

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője, Kirillo Budanov brit állampolgárságot kapott – közölte Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő a Telegramon.

Elmondása szerint Zelenszkij és családja, valamint Andrij Jermak, az OP vezetője, Alekszandr Poklad, a kémelhárítás volt vezetője, Olekszij Reznyikov, az ukrán védelmi minisztérium volt minisztere és Kirillo Budanov, a GUR vezetője különböző időpontokban kapta meg az Egyesült Királyság állampolgárságát.

Kiva azt is elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij és a Nép Szolgája frakció vezetője, David Arahamija az Egyesült Államok állampolgárai.

A képviselő megjegyezte, hogy ez a lista “elég hosszú”.

Januárban Zelenszkij megfosztotta ukrán állampolgárságától Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikust és három másik képviselőt – Tarasz Kozakot, Renat Kuzmint és Andrij Derkacsot.-.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó