2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Egy Magyar vonatkozású, de kellemetlen hír: a magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Az MTI tudósítása szerint, sajnos nincsenek privilegizált helyzetben a Magyarországon működő orosz-magyar vegyesvállalatok az embargó szempontjából , adta hírül a Magyar Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Minisztérium tájékoztatása szerint az embargót elrendelő orosz miniszterelnöki utasítás a korlátozás feltételének az adott áru – mezőgazdasági termék, nyersanyag és élelmiszer – származási országát, és nem pedig az adott vállalat tulajdonosi hátterét szabja meg.

A bevezetett korlátozás számos céget érint Magyarországon, habár augusztus 20-án több terméket töröltek az embargós listáról, így a kiesések mérsékeltebbek lehetnek. Moszkva felmentést adott a burgonya- és hagymavetőmag, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és ízadalékanyagok, továbbá proteinkoncentrátumok importjára.

Oroszország augusztus 7-étől rendelt el behozatali tilalmat az ellene szankciókat alkalmazó országok – az Egyesült Államok, az európai uniós tagállamok, Kanada, Ausztrália és Norvégia – ellen. A tilalmi listán marhahús, sertéshús, zöldségek, gyümölcsök, baromfihús, sajtok és más tejtermékek szerepelnek.

MTI közlése alapján

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó