2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

Egy Magyar vonatkozású, de kellemetlen hír: a magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Az MTI tudósítása szerint, sajnos nincsenek privilegizált helyzetben a Magyarországon működő orosz-magyar vegyesvállalatok az embargó szempontjából , adta hírül a Magyar Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Minisztérium tájékoztatása szerint az embargót elrendelő orosz miniszterelnöki utasítás a korlátozás feltételének az adott áru – mezőgazdasági termék, nyersanyag és élelmiszer – származási országát, és nem pedig az adott vállalat tulajdonosi hátterét szabja meg.

A bevezetett korlátozás számos céget érint Magyarországon, habár augusztus 20-án több terméket töröltek az embargós listáról, így a kiesések mérsékeltebbek lehetnek. Moszkva felmentést adott a burgonya- és hagymavetőmag, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és ízadalékanyagok, továbbá proteinkoncentrátumok importjára.

Oroszország augusztus 7-étől rendelt el behozatali tilalmat az ellene szankciókat alkalmazó országok – az Egyesült Államok, az európai uniós tagállamok, Kanada, Ausztrália és Norvégia – ellen. A tilalmi listán marhahús, sertéshús, zöldségek, gyümölcsök, baromfihús, sajtok és más tejtermékek szerepelnek.

MTI közlése alapján

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS