2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Egy Kalibr cirkálórakéta több mint 300 kilométerről találja el célpontját (videó)

Egy Kalibr cirkálórakéta több mint 300 kilométeres távolságból talált el egy úszó célpontot – jelentette kedden a védelmi minisztérium, az orosz haditengerészet számára elsőnek nevezve a teljesítményt.

A minisztérium szerint a rakétát a Gremjasij többcélú korvettről, osztályának vezető hajójáról lőtték ki. A rakéta bonyolult útvonalat járt be, hogy elkerülje a természetes akadályokat, miközben alacsony magasságban maradt, mielőtt eltalálta a célt az Ohotszki-tengeren.

Az orosz hadsereg felvételeket tett közzé a gyakorlatról, köztük azt a pillanatot, amikor a rakéta eltalálta a célpontként használt, leszerelt hajót.

Az éles gyakorlat az orosz Távol-Keleten jelenleg zajló Vosztok-2022 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat része volt. A múlt héten a Gremjasij kínai hadihajókkal közös manővereken vett részt. A két nemzet tengeralattjáró elleni hadviselést is gyakorolt a Japán-tengeren.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...