2022, november 29.
1.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Videó: Putyin a Vosztok-2022 nemzetközi hadgyakorlaton

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejárta az ország távol-keleti részén található katonai lőtér területét, ahol a Vosztok-2022 nemzetközi hadgyakorlatok zajlanak.

Putyin kedden érkezett a Primorszkij kraj (Tengermelléki Határterület) lévő Szergejevszkij lőtérre – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal, miközben ismertette az orosz államfő útvonalát.

Miután zárt ajtók mögött megbeszélést folytat Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel, az elnök azt tervezi, hogy megfigyeli a folyamatban lévő katonai manővereket – tette hozzá Peszkov.

A Vosztok 2022 az Oroszország által évente megrendezett stratégiai hadgyakorlat sorozatának része. Ennek házigazdája rotációs alapon valamelyik orosz katonai körzet. Idén a keleti katonai körzet 13 külföldi nemzetet lát vendégül, amelyek csapatokat és megfigyelőket küldtek Oroszországba.

Több mint 2000 külföldi katona csatlakozott 50 000 orosz katonához és tiszthez a gyakorlatokon – közölte a védelmi minisztérium újságírókkal. A részt vevő országok között van Algéria, Örményország, Azerbajdzsán, Belarusz, Kína, India, Kirgizisztán, Mongólia és Tádzsikisztán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...

A Boeing olcsó precíziós bombákat gyártana Ukrajnának

A Pentagon állítólag fontolgatja a Boeing ajánlatát, hogy a meglévő amerikai minták felhasználásával olcsó precíziós bombákat gyártana tömegesen Ukrajna számára, mivel Washington és szövetségesei...