2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Egész éjjel heves tüzérségi tűzzel támadta az ukrán hadsereg a kelet ukrajnai Donyeck városát

Egész éjjel heves tüzérségi tűzzel támadta az ukrán hadsereg a kelet ukrajnai Donyeck városát, különösen dél és nyugat felől. Heves harcok folynak a reptér környékén, ahol az orosz felkelők körbezárták az ott tartózkodó ukrán haderő egységeit. Az ukrán hadsereg teljes erőből ágyúzza az oroszbarát felkelők állásait annak a reményében hogy áttörjék a kordont és felszabadítsák a repteret, ezzel együtt ott rekedt bajtársaikat.

 

A belövések nem kímélnek senkit és semmit, ezért a  donyecki  városi hatóságok helyreállítják és használatba veszik a szovjet korabeli óvóhelyeket is, annak érdekében hogy a civil lakosságot megvédhessék az ukrán hadsereg tüzérségi csapásaitól, egy-egy óvóhelyen 5OO embert lehet elhelyezni.

Nagyon kemény harcokról érkeznek jelentések, ha az ukrán haderő elszánja magát a város ostromára, nagyon nagy veszteségekkel kell majd számolniuk. Ellenben valószínűsíthetőleg ekkora erejű tüzérség bevetése már a város ostromának bevezetését célozza.

A hadihelyzet Ukrajnában óráról-órára változik, szinte képtelenség frontképet adni, mert mire az internetre kerül a megírt cikk, máris változik a hadi helyzet.

Ami most stabil adat, hogy Luhanszk megyében Liszicsanszkot ostromolja az ukrán hadsereg, a támadást heves tüzérségi tűzzel vezették fel, a településen nincs már ivóvíz és áram ellátás sem. A Liszicsanszk mellett fekvő Szeverodonyeck városát kedden vette be az ukrán hadsereg.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó