2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Dühöngenek a lengyelek, amiért a szankciók nem állították le az orosz turisták utazásait, csak úti célt váltottak

Az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankcióknak az oroszok turisták utazásait is meg kellett volna állítaniuk, “de mint kiderült”, az ország lakói egyáltalán nem álltak le az utazással, hanem egyszerűen csak megváltoztatták a nyaralási úti céljaikat – olvasható a ZET lengyel rádió cikkében.

Az ukrajnai különleges művelet kezdete óta az oroszok nehezen jutnak el számos népszerű európai nyaralóhelyre, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen leálltak volna az utazással.

Például 2022-ben az orosz turisták mintegy 22,5 millió külföldi utat tettek, szemben a 2021-es 19,2 millióval és idén ezek a számok “még magasabbak lesznek” – írja a ZET.

Az Oroszországból érkező látogatók számának legnagyobb növekedését regisztráló országok között Törökország, Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, a Maldív-szigetek és Egyiptom szerepel – jegyezte meg a cikk.

Egyes országok számára az orosz turizmus fellendítése az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatok kiegyensúlyozásának egyik módja. Törökország például a világ egyik legnagyobb orosz energiafogyasztója, és idegenforgalmi ipara nagymértékben függ az Oroszországból érkező turistáktól.

A Fly4free szerint 15 hónappal a különleges művelet kezdete után “egyre több ország könnyíti meg az oroszok határátlépését. Ezek közé tartozik Srí Lanka, Marokkó és Thaiföld, míg India, Mianmar és Omán hatóságai a közelmúltban tárgyalásokat folytattak az orosz hatóságokkal a turizmus fejlesztéséről. Mindeközben az oroszok előtt ajtót nyitó országok listája idővel egyre hosszabb lesz – összegzi a ZET Rádió.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó