2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Dróncsapások érték az éjjel Ukrajnát

Tűz ütött ki ipari és kikötői létesítményekben Odessza régió déli részén – közölte Oleh Kiper, a regionális közigazgatás vezetője a Telegram csatornán.

“A régió kikötői és ipari infrastruktúrájának objektumai elleni támadás következtében tüzek keletkeztek” – írta.

Az információt megerősítették a helyi ukrán hadműveleti parancsnokságon.

“A drónokkal <…> végrehajtott éjszakai támadás az Odesszai terület déli részére irányult” – jegyezte meg az ukrán hadsereg.

Korábban az ukrán média a légvédelem munkájáról írt, a térségben légi riadót rendeltek el.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin közölte, az első támadás válasz volt a Kijev által a Krími híd elleni terrortámadásra.

Ukrajna július 17-én éjjel ismét megtámadta a Kercsi-szoroson átívelő hidat. Ezt követően az orosz fegyveres erők megtorló csapások sorozatát indították Odessza, Iljicsevszk és Mikolajev ellen, többek között a drónhajók gyártásának és tárolásának helyszíneire, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó