2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Drámai hírt kapott Ursula! Farkas marcangolta szét Dolly nevű póniját

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken kapta a hírt, hogy a 30 éves póniját, “Dollyt” egy farkas szétmarcangolta és megölte a Hannover melletti Beinhornban található birtokán.

A helyi polgármester az állami környezetvédelmi minisztériumot hibáztatta a tétlenségért, a miniszter pedig sürgette a berlini szövetségi hatóságokat, hogy egyszerűsítsék az emberekhez vagy a haszonállatokhoz túl közel kerülő farkasok kilövésére vonatkozó eljárást.

“Az egész családot rettenetesen felzaklatta a hír” – mondta von der Leyen szóvivője a Hannoverische Allgemeine Zeitung (HAZ) című lapnak pénteken. A pónit reggel fedezte fel von der Leyen férje, a birtokán lévő karámban.

“Több vértócsa” volt rajta, ami “gyötrelmes halálra utalhat” – jelentette a HAZ a szomszédokra hivatkozva, de az eset pontos körülményeit még vizsgálja a mezőgazdasági minisztérium. A szomszédos karámban lévő ló, amelynek csikója volt, a jelentések szerint jól van.

Christian Budde, a hannoveri környezetvédelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a harapásminták alapján “nagy valószínűséggel” farkastámadás volt, és hogy DNS-mintát vettek a tettes azonosítására. Közel két héttel ezelőtt a közeli Lehrte-ben egy farkastámadás további két póni életét követelte.

Beinhorn polgármestere, Klaus Koeneke sajnálkozott a “szerencsétlen” eset miatt, de Budde főnökét, Olaf Lies alsó-szászországi környezetvédelmi minisztert hibáztatta. A minisztérium Koeneke szerint nem tett semmit, még azután sem, hogy augusztus közepén Hannover közepén kóborló farkast jelentettek.

Lies a HAZ-nak elmondta, hogy a probléma a szövetségi kormánynál van, amelynek jogi keretet kell teremtenie a gyorsabb beavatkozáshoz. Az észak-németországi tartományban egyre többször fordul elő, hogy a farkasok túl közel kerülnek az emberekhez és a haszonállatokhoz, de a veszélyeztetett állatfajokat védő szövetségi törvények miatt nehéz bármit is tenni ellenük. Így is csak akkor lehet intézkedni, “amikor már túl késő” – mondta Lies az outletnek.

Augusztus óta mintegy 40 farkasfalka kóborol Alsó-Szászországban – közölte a minisztérium a helyi vadászegyesületek becslésére hivatkozva, és az állatokat “nem feltűnőnek” minősítette.

Von der Leyen családjának évtizedek óta van egy birtoka Hannover közelében, ahol lovakat és pónikat tartanak. Csaknem 15 évig volt a szövetségi kabinet minisztere, családügyektől kezdve a munkaügyi, majd a védelmi miniszteri posztra került, miközben a Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártjában a párt elnökhelyettesévé lépett elő. A 63 éves von der Leyen 2019 júliusa óta az Európai Bizottság elnöke.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...