2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Die Zeit: Németország nem talált alternatívát az orosz gázra

Eredménytelenek maradtak Olaf Scholz német kancellár kísérletei arra, hogy kanadai földgázt szerezzen az EU orosz energiától való függőségének csökkentése érdekében – jelentette kedden a Die Zeit című napilap.

Scholz hétfőn Montrealban találkozott Justin Trudeau miniszterelnökkel, hogy megvitassák azt az elképzelést, hogy Kanada bőséges földgázának egy részét az Atlanti-óceánon keresztül németországi terminálokra szállítsák.

Trudeau azonban a jelentés szerint úgy tűnt, hogy nem rajong az ötletért.

Bár nem zárta ki a kanadai földgáz szerepét Európa energiahiányának enyhítésében, a kanadai vezető kijelentette, hogy még nincs egyértelmű üzleti indok egy cseppfolyósított földgáz (LNG) exportterminál építésére Saint Johnban vagy máshol.

Ezt követően rámutatott, hogy a földgázt csővezetéken kellene szállítani a nyugat-kanadai mezőkről az Atlanti-óceán partján lévő, még meg nem épített cseppfolyósító terminálba. Ez költséges vállalkozás lenne, és nem biztos, hogy bölcs befektetés, tekintve Európa elkötelezettségét a tiszta energiára való gyors átállás mellett – jegyezte meg Trudeau.

“Soha nem volt erős üzleti érv a gázmezőktől való távolság miatt, mert a gázt nagy távolságokra kell szállítani a cseppfolyósítás előtt” – magyarázta, hozzátéve, hogy “jelenleg a legjobb [megoldásunk] a folytatás. hozzájárulni a globális piachoz, kiszorítani a gázt és az energiát, amelyet aztán Németország és Európa más forrásokból tud elhelyezni.”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.