2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Sojgu: a tervek szerint és a civilek védelme érdekében halad lassan a hadművelet

Az ukrajnai orosz katonai hadművelet a tervek szerint halad – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter. A viszonylag lassú tempó a polgári életek védelmét célzó tudatos döntés eredménye – jelentette ki.

A miniszter egy szerdai nemzetközi rendezvényen felszólalva kijelentette, hogy Oroszország szigorúan követi a humanitárius jog normáit Ukrajnában, cáfolva Kijev ezzel ellentétes állításait.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük a békés állampolgárok áldozatait. Természetesen ez lassítja az offenzíva ütemét, de tudatosan alkalmazzuk ezt a megközelítést” – tette hozzá.

Sojgu szembeállította Oroszország ukrajnai prioritásait az Egyesült Államok és szövetségesei prioritásaival. A Kijevnek történő folyamatos fegyverszállítások és más nyugati politikák csak meghosszabbítják a konfliktust és megnövelik az emberi áldozatok számát – mondta.

A nyugati nemzetek azzal vádolják Oroszországot, hogy provokálatlan agressziós háborút indított a szomszédos ország ellen, és közölték, hogy katonai segítségüket “addig folytatják, amíg szükséges”. Moszkva, amely szerint a hadműveletre azért volt szükség, hogy megállítsák a NATO Ukrajnába történő terjeszkedését, azt mondja, hogy ellenfelei “az utolsó ukránig harcolni akarnak”, hogy Oroszországnak ártsanak.

A magas rangú orosz katonai tisztviselő a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO), egy regionális eurázsiai biztonsági csoport miniszteri találkozóján beszélt, amelynek tagjai között olyan nemzetek vannak, mint Kína, India és Pakisztán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...