2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Dél-Afrika az egyoldalú szankciók felülvizsgálatát kérte az Egyesült Államoktól

Dél-Afrika világossá tette az Egyesült Államok számára, hogy az egyoldalú szankciók felülvizsgálatát kéri – mondta az ország külügyminisztere, Naledi Pandor a RIA Novosztyinak.

“Az egyoldalú szankciókkal mindig probléma van, és azok hatással vannak sok olyan országra, amely nem érintett egy adott konfliktusban, ezért jeleztük az Egyesült Államokban élő barátainknak, hogy szeretnénk, ha felülvizsgálnák az egyoldalú szankciókat, amelyek gyakran nem túl hasznosak a problémák kezelésében” – mondta.

Pandor példaként hozta fel a Zimbabwe, Venezuela és Kuba elleni szankciókat, amelyek bár egyoldalúak, számos országot érintenek, és komoly problémákat okoznak számukra.

“Ha úgy érezzük, hogy a nemzetközi vagy humanitárius jogot megsértik, akkor követhetjük a szankciókat, de ha úgy érezzük, hogy egyoldalúan, ENSZ-határozat nélkül kényszerítik ki, akkor nem gondoljuk, hogy Dél-Afrikát kötik ezek a szankciók” – tette hozzá a miniszter.

A Nyugat fokozta az Ukrajna miatt Oroszországra nehezedő szankciós nyomást, ami Európában és az Egyesült Államokban az áram, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedését eredményezte. Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, hogy a Moszkva megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Moszkva többször is kijelentette, hogy Oroszország megoldja az összes problémát, amelyet a Nyugat jelent számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...