2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Danyilov: Ukrajnának már nem elég a Krím és a Donbassz, Oroszország demilitarizálása a cél

Ukrajna és nyugati szövetségeseinek új célja van, már nem a Krím és a Donbassz visszafoglalása a cél, hanem Oroszország demilitarizálása – mondta Olekszij Danyilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az Amerika Hangjának nyilatkozva.

Ukrajna többé nem elégszik meg azzal, hogy Oroszország “feladja” a Krímet és Donbasszt, és nem elégszik meg az “invázióért” járó jóvátételekkel sem.

Szerinte Kijev a nyugati szövetségesekkel együtt Oroszország “teljes megadására és demilitarizálására” fog törekedni – mondta Danyilov.

“Meg kell értenünk: ha Oroszország marad, úgy ahogy van, akkor csak idő kérdése, hogy mikor indíthat újabb háborút. A mi feladatunk tehát az, hogy Oroszországot olyanná tegyük, hogy még csak gondolni se akarjon arra, hogy megtámadhatja a szomszédait, annál is inkább, ahogyan azt hazánkkal szemben tette” – mondta.

“Az ukrán fegyveres erők ott állnak meg, ahol a mi érdekeink véget érnek. És ez sok körülménytől függ” – tette hozzá Danyilov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...