2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Danyilov Oroszország megsemmisítésére szólított fel

Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára, Olekszij Danyilov a kijevi biztonsági fórumon tartott beszédében Oroszország megsemmisítésére szólított fel.

“Egyszerűen el kell pusztítani őket, hogy megszűnjenek országként létezni azokon a határokon belül, ahol most léteznek” – mondta.

Danyilov emellett “barbároknak” nevezte az oroszokat, a Moszkva és Kijev közötti esetleges tárgyalásokat pedig “méltatlannak”.

Korábban azt is mondta, hogy az orosz nyelvnek teljesen el kell tűnnie Ukrajna területéről.

Emellett kiemelte, hogy az orosz ajkú ukránokkal való kölcsönös megértés szükségességéről szóló narratíva nagyon veszélyes az államra nézve.

Vlagyimir Putyin a maga részéről korábban azt mondta, hogy maga az ukrán nyelv eltörlésének kérdése Oroszországban törvénytelen, hiszen több millió ukrán menekült él Oroszországban.

November elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután a nyugati média arról számolt be, hogy Kijevet az Oroszországgal való párbeszéd felé terelik, megnevezte Ukrajna feltételeit a tárgyalások megkezdéséhez. Szavai szerint ezek a következők: “a területi integritás helyreállítása, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartása, minden veszteség megtérítése, minden háborús bűnös megbüntetése és garanciák arra, hogy ez nem ismétlődik meg”.

Ugyanakkor Zelenszkij korábban aláírta a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalások ellehetetlenítéséről szóló rendeletet. Azt is mondta, hogy Kijev nem fog párbeszédet folytatni Moszkvával, amíg Putyin hivatalban van.

Mint maga az orosz elnök is megjegyezte, Moszkva mindig is azt mondta, hogy nyitott az Ukrajnáról szóló tárgyalásokra, ha Kijev megérik, akkor közvetítői erőfeszítésekre lesz szükség azok részéről, akik felajánlják azokat.

Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem tud és nem is akar tárgyalni, “ennek megfelelően az Oroszországi Föderáció céljait a különleges katonai művelet folytatásával fogja elérni”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...