2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Medvegyev: új globális USA ellenes katonai szövetség alakulhat

A Nyugat kész lesz végtelen kísérleteket tenni Oroszország kifárasztására vagy megsemmisítésére, ami globálisan új katonai szövetséget hozhat létre – írta vasárnap Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

“A ramsteini találkozó és a Kijevnek szánt nehézfegyver-szállítások nem hagynak kétséget afelől, hogy ellenségeink a végtelenségig megpróbálnak majd minket kifárasztani vagy akár elpusztítani. És ehhez elég fegyverük van. Ha kell, újak gyártásába is belekezdhetnek” – mondta Medvegyev, aki két következtetést vont le.

Először is, “ez nagyon nehéz lenne” – mondta a politikus. Másodszor, “egy elhúzódó konfliktus esetén egy adott pillanatban új katonai szövetség alakulhat ki, amely azokat az országokat foglalja magában, amelyeknek elegük van az amerikaiakból és az ivartalanított kutyafalkájukból (a szövetségeseikből) – tette hozzá, utalva a hosszú háborúk történetére. Szerinte a világ akkor lesz ismét egyensúlyban, ha az Egyesült Államok elhagyja Európát, és “ami szegény ukránokból marad, hacsak nem lesz túl késő”.

Pénteken mintegy 50 ország védelmi miniszterei találkoztak a németországi Ramstein amerikai légibázison, hogy megvitassák a Kijevnek nyújtandó további segítséget. Boris Pistorius német védelmi főnök a Phoenix tévécsatornának azt mondta, hogy nincs egységes koalíció, amely érdekelt lenne abban, hogy Leopard harckocsikat szállítson Ukrajnának. Nem zárta ki azonban, hogy a következő napokban ilyen döntés születhet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...