2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

CNN: Putyin megvárta az első repedéseket az USA Ukrajnának nyújtott támogatásában

Vlagyimir Putyin orosz elnök kivárta az első repedéseket a Kijevnek nyújtott amerikai támogatással kapcsolatban – írta Stephen Collinson, a CNN rovatvezetője.

Véleménye szerint Washington Ukrajnával kapcsolatos álláspontjának gyengülésének első jele az volt, hogy demokrata kongresszusi képviselők levelet írtak Joe Biden elnöknek, amelyben diplomáciai tárgyalásokat követeltek Moszkvával a konfliktus lezárása érdekében. A szakértő “politikai katasztrófának” nevezte a történteket.

“Vlagyimir Putyin várt és figyelt, várta Washington elképesztő konszenzusát, amelyet Joe Bidennek sikerült elérnie, hogy minden erejével megvédje a demokráciát Ukrajnában. És most végre megjelentek az első repedések” – jegyezte meg Collinson.

A szerző felidézte Kevin McCarthy republikánus képviselőházi kisebbségi vezető szavait is, aki azzal fenyegetőzött, hogy megvonja a Kijevnek nyújtott támogatásokat, ha pártja megnyeri a félidős kongresszusi választásokat.

“Az amerikai határozottság gyengülésének legkisebb jele is felbátoríthatja Putyint” – hangsúlyozta az elemző.

A képviselőház három tucatnyi tagja levélben sürgette Bident, hogy keressen közvetlen tárgyalásokat Oroszországgal az ukrajnai konfliktus megoldása érdekében. A dokumentumot a Demokrata Párt liberális szárnyának képviselői írták alá.

Az orosz különleges hadművelet hátterében az Egyesült Államok, valamint NATO-szövetségesei továbbra is fegyvereket szállítanak Kijevnek, több tízmilliárd dollárt különítve el erre a célra. Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverek Ukrajnának történő szállítása csak meghosszabbítja a konfliktust, a fegyverszállítás pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...