2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva
Array

Civileket bombázott egy amerikai B-52-es Szíriában

Több mint 20 civil életét vesztette, amikor az Egyesült Államok egyik B-52-es bombázója légicsapást hajtott végre a szíriai Idlib tartományban, még január 3-án – közölte Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.

Geraszimov élesen bírálta az Egyesült Államok vezette nyugati koalíciót, mert az nem ért el érdemi eredményeket, ugyanakkor bevetéseik jelentős számú áldozattal jártak mind a polgári lakosság, mind a szír kormányerők körében.

Emlékezzünk arra, hogy tavaly szeptemberben az amerikai légierő csapást mért a szír kormányerőkre Deir-ez-Zórban. A támadást követően az Iszlám Állam terrorszervezet megkezdte előrenyomulását – mondta a vezérkari főnök.

Erre a legújabb példa a január 3-i légicsapás, amikor az orosz fél figyelmeztetése nélkül, egy B-52-es amerikai bombázó légicsapást hajtott végre az Idlib tartományban fekvő Szarmada településre. Több mint 20 civil vesztette életét a bombázásban – közölte Geraszimov.

További részleteket nem közölt az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.

2016 szeptemberében az Egyesült Államok által vezetett koalíció a szíriai kormányerők állásait bombázta Deir-ez-Zor város közelében.

Akkor a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága súlyos és kirívó agressziónak nevezte a szíriai kormányerők elleni támadást és elmondta, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseik támogatják az Iszlám Állam terroristáit.

Hatvankét szíriai katona vesztette életét és több mint száz megsérült a támadásban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó