2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Brit zsoldos: ellátási gondokkal küzdenek az ukrán fegyveres erők

Az ukrán fegyveres erők ellátási gondokkal küzdenek, mondta a 40 éves brit zsoldos Shareef A. a Bild című német lapnak.

A bristoli születésű férfi négy héttel ezelőtt súlyosan megsebesült a Herszon térségében vívott harcokban. A brit szerint az egységén rajtaütöttek.

“Nincsenek fájdalomcsillapítóink vagy morfiumunk. Nincs helikopter vagy különleges egység, amelyik kihozná onnan az embereket. Teljesen magunkra vagyunk utalva” – panaszkodott Shareef.

A zsoldos azt mondta, hogy a társainak kellett kivinniük őt a csatatérről.

“A fájdalom elviselhetetlen volt, és átjárta az egész testemet. Arccal lefelé voltam a sárban. <…> ez egy kimerülési csata. És ez annyira szörnyű” – zárta a brit.

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő korábban azt mondta, hogy több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába több mint 60 országból. Szerinte ez növeli a nyugati országok részvételét a konfliktusban.

Moszkva február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célnak a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...