2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Brit lap: Kijev nem fogja kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást

Kijev nem fogja tudni kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást – jelentette ki Robert Fox, az Evening Standard brit lap kolumnistája.

Véleménye szerint az ukrán fegyveres erők akciói inkább szimbolikusak, mint stratégiai jellegűek. A szerző hangsúlyozta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök annak ellenére ment bele, hogy a katonai tanácsadók a hadsereg felkészületlensége miatt ellenezték azt.

A cikkíró emellett felidézte Alex Younger, az MI6 egykori munkatársának szavait, aki rámutatott, hogy ha Kijev nem indít ellentámadást, az pusztító hatással lenne Ukrajnára.

“Egy vereség a Dnyeper torkolatánál olyan visszaesés okoz, amelyből a jelenlegi kijevi hatóságok nehezen tudnának kilábalni” – magyarázta Fox.

A szerző felvetette, hogy Zelenszkij azért döntött a harci műveletek megindítása mellett, mert félt, hogy elveszíti a szövetségesek, különösen az Európai Unió támogatását, amely nem látja az ukrán fegyveres erők előretörését.

Előző nap az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna újabb támadási kísérlete a Mikolajiv-Krivij Rih irányban kudarcot vallott. A minisztérium szerint a Mikolajiv-Krivij Rih és más irányokban az offenzívát folytatni szándékozó ukrán csapatok két nap alatt 1700 embert vesztettek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...