2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Biden Zelenszkijnek: ne panaszkodj annyit vagy nem lesz több pénz

Joe Biden amerikai elnök közölte ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel, hogy nehezen fog tudni pénzt kérni a kongresszustól Kijev számára, ha továbbra is nyilvánosan panaszkodik az USA elégtelen segélyezése miatt – jelentette a Washington Post egy korábbi fehér házi tisztviselőre hivatkozva.

“Biden egy magánbeszélgetés során közölte az ukrán vezetővel, hogy nehezen tudna pénzt kérni a kongresszustól, ha Zelenszkij hálátlannak tűnne, és továbbra is azt mondaná, hogy nem elég” – áll a cikkben.

A lap megjegyezte, hogy Zelenszkij ismételten és nyilvánosan sürgette az Egyesült Államokat és más nyugati országokat, hogy további fegyvereket juttassanak Ukrajnának, annak ellenére, hogy Biden és a kongresszus már eddig is példátlan mennyiségű segélyt és modern fegyvereket küldött Kijevnek.

A lap szerint az amerikai politikai vezetésben szakadás készülődik az Ukrajnának küldött több milliárd dolláros segélyek miatt. Ezek a repedések valószínűleg jelentősen elmélyülnek, ha a republikánusok november 8-án újra elfoglalják a képviselőházat.

A Pentagon korábban arról számolt be, hogy az Ukrajnának szánt új amerikai katonai “segélycsomag” négy HIMARS rakéta-sorozatvetőt, 32 tüzérségi löveget és 200 páncélozott járművet tartalmaz.

Az orosz különleges katonai művelet hátterében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is szállítanak fegyvereket Ukrajnának. Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, a fegyverszállítások pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...