2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

Bloomberg: Oroszország elindítja a jüan kötvényértékesítést

Oroszország azt tervezi, hogy hat hónapos szünet után újraindítja a helyi kötvényértékesítést – jelentette a Bloomberg. A Kreml állítólag kínai jüanban denominált adósságot is szeretne, hogy segítse az orosz piac fellendülését.

A jelentés kiemelte, hogy az OFZ-ként is emlegetett rubelkötvények potenciálisan szeptember második felében kerülhetnek újra a piacra. Eközben a jüan-kötvények debütálása az orosz piacon csak jövőre fog megtörténni – áll a jelentésben.

“A kínai devizakötvények helyi bevezetésének régóta fontolgatott tervét újból sürgető jelleggel porolják le, mivel a jüan kereskedési volumene megugrik, miután a szankciók kizárják Oroszországot a hagyományos amerikai és európai piacokról” – mondta egy meg nem nevezett forrás a hírügynökségnek.

A Bloomberg adatai szerint az orosz rubel és a kínai valuta közötti kereskedési volumen az év eleje óta 40-szeresére nőtt.

“Mivel naponta több százmillió dollár érkezik a kormánykasszába az energiabevételekből, a kormánynak most nincs szüksége hitelfelvételre, és a jüan-adósságok értékesítése kizárólag viszonyítási alapként szolgálna a piacra igyekvő vállalatok számára” – idézték a forrást.

Oroszország legnagyobb aranybányászati cége, a Poljus és az alumíniumipari óriás Ruszal International állítólag már megkezdte a jüanban történő tranzakciókat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...