2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva

Biden világháborútól tart és felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát

Joe Biden amerikai elnök azt üzente az Ukrajnában élő amerikai állampolgároknak, hogy az “orosz invázió” veszélye miatt azonnal hagyják el az országot, mert az amerikai hadsereg nem fog a segítségükre sietni, ha a háború elkezdődik.

Az NBC News műsorvezetőjének, Lester Holtnak adott csütörtöki interjújában az elnök egyértelműen azt üzente az amerikaiaknak, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát.

“Nem arról van szó, hogy egy terrorszervezettel van dolgunk. A világ egyik legnagyobb hadseregével van dolgunk. Ez egy teljesen más helyzet, és a dolgok gyorsan őrületbe vezethetnek” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyv alapján küldene csapatokat Ukrajnába az országból menekülő amerikaiak megmentésére, Biden jelezte, hogy erre semmilyen körülmények között nem kerülne sor.

“Nincs ilyen. Az egy világháború lenne, amikor az amerikaiak és Oroszország elkezdenének lövöldözni egymásra” – mondta. “Egy teljesen más világban vagyunk, mint amilyenben valaha is voltunk”.

Az elnök nyilatkozata egybeesett az amerikai külügyminisztérium által közzétett új közleménnyel, amely felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy “az orosz katonai akciók és a Covid-19 fokozott fenyegetése miatt” ne utazzanak Ukrajnába.

Biden figyelmeztetése akkor hangzott el, amikor Oroszországot azzal vádolják, hogy több mint 100 ezer katonát vont össze az ukrán határ közelében, és a nyugati tisztviselők szerint ez egy közelgő katonai betörés jele lehet. Ezt az állítást a Kreml többször is tagadta, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is hisztériakeltésnek minősítette.

A múlt hónapban az Egyesült Államok “óvatosságból” evakuálta a nem létfontosságú személyzetét az ukrajnai nagykövetségéről.

“A döntést azért hoztuk meg, mert jelenleg Vlagyimir Putyin és Oroszország olyan katonai erőt építettek ki a határon, hogy bármelyik nap akcióba léphetnek” – magyarázták. Az amerikaiak ezen a lépését az ukrán hatóságok gyorsan elítélték, és elutasították a közelgő háború gondolatát. Később Kijev felszólította nyugati partnereit, hogy hagyjanak fel a pánikkeltéssel, mert az árt az ukrán gazdaságnak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...