2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Biden idő előtt befejezte részvételét az indiai G20-csúcstalálkozón

Joe Biden amerikai elnök idő előtt befejezte részvételét a G20-ak indiai fővárosban tartott csúcstalálkozóján – jelentette a Press Trust of India az X (korábban Twitter) közösségi hálózaton.

“Joe Biden amerikai elnök ma reggel Vietnamba indult, miután részt vett az újdelhi G20-csúcstalálkozón” – állt a Bidenről készült, repülőgépre szálló fotó feliratában.

Az amerikai elnök ezzel kihagyta a G20-ak “Egy jövő” elnevezésű csúcstalálkozójának harmadik ülését.

Egy nappal korábban a Fehér Ház vezetője újabb kínos helyzetbe került, amikor két próbálkozásra sem tudta helyesen kiejteni Mohammed bin Szalmán al-Szaúd szaúdi koronaherceg nevét.

India 2022. december 1-jétől tölti be a G20-ak elnökségét. A szervezet tagállamainak vezetői szeptember 9-én és 10-én találkoznak Újdelhiben. Az első nap eredménye egy nyilatkozat volt, amely Szvetlana Lukasz orosz serpa szerint tükrözi a G20-ak kiegyensúlyozott álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, és azt a szándékát, hogy megoldják a konfliktusokat világszerte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó