2022, szeptember 25.
13 C
Budapest
7.2 C
Moszkva
Array

Putyin bemutatta a külföldi hírszerzésénél a szolgálat új főnökét

“Hazatérőként” mutatta be régi-új kollégáinak Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálatnál (SZVR) az új igazgatót, Szergej Nariskint, az orosz parlament alsóházának eddigi elnökét.

“Tisztelt kollégák, ma hivatalosan bemutatom önöknek a szolgálat új igazgatóját, Szergej Jevgenyjevics Nariskint” – mondta az államfő az SZVR alkalmazottjainak.

“Önök mindannyian tudják, hogy jól bizonyított mind a hírszerzésnél, amikor ott dolgozott, mind pedig a politikában. Ebben az értelemben Szergej Jevgenyjevics hazatér” – tette hozzá.

Szergej Nariskin hírszerzői múltját korábban az orosz kormányzat részéről sohasem ismerték el. Hivatalos életrajza szerint a politikus ’80-as években a belgiumi szovjet nagykövetségi gazdasági tanácsosának apparátusában szolgált, a tudományos és műszaki állami bizottság szakértőjének minőségében.

Nariskin 2004-től magas beosztásokat töltött be a kormányzati és a (Dmitrij Medvegyev-féle) elnöki apparátusban, mielőtt 2011-ben az Állami Duma elnökévé választották. Putyin reményét fejezte ki, hogy az új igazgató az eddiginél is magasabb szintre emeli majd a külföldi hírszerzés munkáját.

Kijelentette, hogy az SZVR-nek különös figyelmet kell szentelnie az orosz állampolgárok biztonságának, mindenek előtt az olyan régiókban, mint a Közel-Kelet, Afrika, valamint Közé-Ázsia néhány országa.

Putyin szeptember 22-én jelentette be a váltást az SZVR élén. Nariskin a szolgálatnál Mihail Fradkov helyét vette át, a duma elnöki székébe pedig Vjacseszlav Vologyin, az elnöki kabinet második embere került. Vologyin eddigi posztját a Kremlben Szergej Kirijenko, a Roszatom eddigi elnöke örökölte, aki a 90-es évek végén orosz miniszterelnök volt.

Kirijenko helyébe Alekszej Lihacsov, a gazdaságfejlesztési miniszter eddigi első helyettese lépett.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai rakétákhoz átalakított ukrán MiG-29-eseket lőttek le az orosz harci gépek

Orosz harci repülőgépek lelőttek két ukrán MiG-29-es harci gépet, amelyeket amerikai gyártmányú radarelhárító fegyverek kilövésére módosítottak - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium...

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...