2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

„Bármi megeshet” – ezért kapnak orosz útleveleket a Donbassz lakói

Oroszország, mikor az útleveleit kiadja, teljesíti az oroszok megvédésére tett ígéretét. Igyekszik egyben visszaszerezni egész Ukrajnát, nem pedig elvenni tőle a Donbasszt. Erről beszélt Pjotr Akopov, a Novosztyi tájékoztatási ügynökség szemleírója – írja a NewsFront.

„Kétségkívül, itt a Donbassznak nem az annektálásáról, hanem a megvédéséről van szó. Mint ahogy azt Putyin mondta, Oroszország, ilyen értelemben, következetesen védelmezi az ukrajnai oroszokat. Ezért Oroszország, amikor kiadja útleveleit, azokat az embereket védelmezi, akik Ukrajnában nem akarnak egy anti-Oroszországgá válni. Ebben az értelemben ez a lépés helyes és jogos” – fejtegette a szemleíró.

Mint mondta: ha Ukrajna továbbra is így fog viselkedni a Donbasszal szemben, akkor bármi megtörténhet. Még az is, hogy a népköztársaságokat Oroszországhoz csatolják.

„Persze, ha Ukrajna így fog viselkedni a Donbasszal szemben, és továbbra is ennyire nem lesz hajlandó átalakítani annak az államnak a felépítését, amelyben az oroszok őslakosok, és szavazati joguk van, úgy bármi előfordulhat. Még a Donbassz átcsatolása is. Ez a lépés azonban, önmagában véve, nem Ukrajna felbomlasztását célozza. Oroszország egész Ukrajnáért küzd, nem pedig azért, hogy elvegye s Donbasszt, amely már régen szeretne csatlakozni, és ezt kéri is” – összegezte Akopov.

Mint emlékezetes, Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Donbassz annexiójához vezető első lépésnek nevezte azt, hogy a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság lakosainak orosz útleveleket adnak ki. Az ukrán elnök ezt május 20-án, újságíróknak tartott nagy sajtókonferenciáján mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó