2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

„Bármi megeshet” – ezért kapnak orosz útleveleket a Donbassz lakói

Oroszország, mikor az útleveleit kiadja, teljesíti az oroszok megvédésére tett ígéretét. Igyekszik egyben visszaszerezni egész Ukrajnát, nem pedig elvenni tőle a Donbasszt. Erről beszélt Pjotr Akopov, a Novosztyi tájékoztatási ügynökség szemleírója – írja a NewsFront.

„Kétségkívül, itt a Donbassznak nem az annektálásáról, hanem a megvédéséről van szó. Mint ahogy azt Putyin mondta, Oroszország, ilyen értelemben, következetesen védelmezi az ukrajnai oroszokat. Ezért Oroszország, amikor kiadja útleveleit, azokat az embereket védelmezi, akik Ukrajnában nem akarnak egy anti-Oroszországgá válni. Ebben az értelemben ez a lépés helyes és jogos” – fejtegette a szemleíró.

Mint mondta: ha Ukrajna továbbra is így fog viselkedni a Donbasszal szemben, akkor bármi megtörténhet. Még az is, hogy a népköztársaságokat Oroszországhoz csatolják.

„Persze, ha Ukrajna így fog viselkedni a Donbasszal szemben, és továbbra is ennyire nem lesz hajlandó átalakítani annak az államnak a felépítését, amelyben az oroszok őslakosok, és szavazati joguk van, úgy bármi előfordulhat. Még a Donbassz átcsatolása is. Ez a lépés azonban, önmagában véve, nem Ukrajna felbomlasztását célozza. Oroszország egész Ukrajnáért küzd, nem pedig azért, hogy elvegye s Donbasszt, amely már régen szeretne csatlakozni, és ezt kéri is” – összegezte Akopov.

Mint emlékezetes, Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Donbassz annexiójához vezető első lépésnek nevezte azt, hogy a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság lakosainak orosz útleveleket adnak ki. Az ukrán elnök ezt május 20-án, újságíróknak tartott nagy sajtókonferenciáján mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...