2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az USA törvényjavaslatot készít Kína orosz olajvásárlásának szankcionálására

Marco Rubio, az Egyesült Államok republikánus párti szenátora törvényjavaslatot készített az Oroszországból Kínába irányuló olaj- és LNG-szállítás szankcióiról – jelentette a Bloomberg.

Rubio szerint Kína azáltal, hogy olajat vásárol Oroszországtól, a hadműveletet támogatja Ukrajnában.

“Minden olyan szervezetnek, beleértve a kínai állami tulajdonú vállalatokat is, amely segíti őket (Oroszországot – a szerk.) ebben a törekvésben, komoly következményekkel kell szembenéznie” – közölte a szenátor nyilatkozatában.

Kevin Kramer, az észak-dakotai szenátus tagja és floridai kollégája, Rick Scott is felszólalt Rubio kezdeményezése mellett.

A Bloomberg azonban megjegyzi, hogy a törvényjavaslat ellentétes a Fehér Ház politikájával, így nem valószínű, hogy az amerikai kongresszus felsőháza jóváhagyja.

Eközben az oroszországi kőolajszállítások leállítása arra kényszerítené Kínát, hogy a Közel-Keletről és Afrikából származó nyersolajért versenyezzen, ami az árak további emelkedését idézné elő.

A G7-országok az ukrajnai különleges művelet hátterében most aktívan tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy árplafonokat vezessenek be az orosz olajra, valamint más intézkedéseket vezessenek be Moszkva exportbevételeinek korlátozására. Ez azonban eddig nem valósult meg sem a kőolajra vonatkozó embargóval – beleértve az EU-t is -, sem a külföldi vállalatok önkéntes visszautasításával. Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy decemberre tervezik az orosz olajra vonatkozó árplafon bevezetését.

Mint Alekszandr Novak, az energiaügyi minisztérium vezetője hangsúlyozta, Oroszország nem fog olajat szállítani, ha bevezetik az árplafont.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...