2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Az USA rekordösszegű segélycsomagot hagyott jóvá Ukrajnának

Az amerikai képviselőház a Biden által kért 33 milliárd helyett, 40 milliárd dolláros segélycsomagot hagyott jóvá Ukrajnának, amely rekordnak számít a konfliktus kirobbanása óta.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten jelentette be, hogy további pénzt biztosít Kijevnek.

Az államfő ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kongresszus által ilyen jellegű segélyekre elkülönített forrásai már majdnem kimerültek, és felszólította a törvényhozókat, hogy “azonnal” hagyják jóvá a kormánya által korábban benyújtott kérést, hogy újabb 33 milliárd dollárt biztosítsanak Ukrajnának.

Ugyanakkor – amint arról korábban a nagyobb amerikai médiumok is beszámoltak – a kongresszus vezetői belső viták után megállapodásra jutottak az Ukrajnának nyújtandó 39,8 milliárd dolláros támogatás odaítéléséről, ami csaknem hétmilliárddal több, mint az amerikai elnök által kért összeg.

Különböző publikációk szerint a kibővített csomag további 3,4 milliárd dollárt tartalmaz katonai támogatásra és ugyanekkora összeget humanitárius segélyre.

Ugyanakkor a koronavírus elleni küzdelem finanszírozására vonatkozó javaslatot, amelyet a demokraták a teljes csomagba szerettek volna beépíteni, most külön fogják megvizsgálni.

2022 február 24-én Oroszország különleges műveletet indított Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, a művelet célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve gúnyolódásnak, népirtásnak tesz ki”.

A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja a Donbassz felszabadítása.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...