2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Az USA most az orosz MIR fizetési rendszert használó bankokat veszi célba

Az amerikai pénzügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy kész szankciókat bevezetni minden olyan Oroszországon kívüli intézmény ellen, amely az orosz fizetési rendszert használja.

Sajtóközleménye szerint azok a pénzintézetek, amelyek új vagy kibővített megállapodást kötnek a Nemzeti Fizetési Kártyarendszerrel, “azt kockáztatják, hogy a MIR Nemzeti Fizetési Rendszer kiterjesztett használata révén az Orosz Föderáció területén kívül is támogatják Oroszországnak az amerikai szankciók kijátszására irányuló erőfeszítéseit”.

A pénzügyminisztérium szankciókat jelentett be az orosz Nemzeti Fizetési Rendszer igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója, Vlagyimir Komlev ellen is.

Korábban az USA szankciókkal fenyegette meg a külföldi bankokat – különösen a török pénzintézeteket – a MIR kártya rendszerrel való együttműködés miatt.

MIR bankkártyák

Oroszország akkor kezdte el saját nemzeti fizetési rendszerének fejlesztését, amikor az USA 2014-ben szankciókkal vette célba az országot. Akkor több orosz bank ügyfelei a korlátozások miatt átmenetileg nem tudták használni a Visa és Mastercard kártyákat.

Az új fizetési rendszer bevezetése óta az orosz bankok több mint 129 millió MIR kártyát bocsátottak ki. Ezeket jelenleg Törökországban, Vietnamban, Örményországban, Dél-Koreában, Üzbegisztánban, Belaruszban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Tádzsikisztánban, Dél-Oszétiában és Abháziában fogadják el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...