2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Az USA-ban reagáltak Lettország javaslatára az orosz repülőterek elleni támadásról

Lettország javaslata, amely szerint Kijevnek engedélyezni kellene, hogy orosz repülőtereket támadjon, az ukrajnai konfliktus kiszélesedését provokálja, és az Egyesült Államok támogatja ezt a retorikát – írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány egykori fehér házi munkatársa.

Az eszkaláció ugyanúgy zajlik, mint Vietnamban. Egy washingtoni bábu (a lett külügyminiszter – a szerk.) nem hangoztatott volna provokatív javaslatot Washington engedélye nélkül. Rinkevics azt, hogy “Oroszországon belül” az Oroszország által nemrég visszacsatolt területen túli területet érti. A háború kiszélesítésére szólít fel, átlépve egy olyan vörös vonalat, amelyet Putyin elnök nem hagyhat figyelmen kívül.

Természetesen Washington az, aki a Kreml korlátozott katonai műveletét egyre nagyobb háborúvá szélesítette, egyre nagyobb nyugati részvétellel.

De éppen Putyin elnök döntése a lassan haladó, korlátozott háború mellett, amely nem akadályozta Ukrajna képességét a háború megvívására, tette lehetővé Washington számára a háború kiszélesítését.

Washingtonnak bőven volt ideje arra, hogy megteremtse a narratívát és irányítsa a háború magyarázatát.

Washington propagandája szimpátiát keltett Ukrajna iránt és gyűlöletet Oroszországgal szemben. A Kremlnek egy gyors, döntő győzelemre és egy új ukrán kormányra lett volna szüksége, mielőtt Washingtonnak ideje lett volna reagálni.

Véleménye szerint az amerikai intézkedések az ukrajnai konfliktus súlyosbodását idézik elő, ami viszont a nukleáris konfrontáció kockázatához vezet.

Múlt héten Rinkevics felszólította a NATO-szövetségeseket, hogy engedjék meg Kijevnek, hogy támadhassa azokat a rakétakilövő állásokat, amelyek kritikus infrastruktúrát támadnak Ukrajnában, és “ne féljenek az eszkalációtól és Oroszország válaszától”. Az Egyesült Államok jelenleg nem látja el Kijevet nagy hatótávolságú fegyverekkel, mondván, hogy nem akarja a konfliktus eszkalálódását provokálni.

Mindazonáltal az orosz katonai különleges művelet hátterében Washington és szövetségesei több tízmilliárd dollárral pumpálják fegyverekkel a kijevi rezsimet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...